Williams и Italdesign представиха топ-платформата EVX за производството на електромобили

0
409

Популярната британска компания Williams Advanced Engineering (WAE) и не по-малко известното италианско дизайнерско бюро Italdesign предложиха на всички желаещи производители на електромобили своята собствена модулна платформа EVX. С помощта на EVX е възможно в най-кратки срокове да бъде създаден собствен луксозен електрически седан или кросоувър с много добри технически характеристики и уникален дизайн.

Платформата EVX на Williams Advanced Engineering е направена от алуминий и композитни материали, като акумулаторният блок е интегриран в нейната структура. По този начин се увеличава здравината на електромобила и едновременно с това се намалява неговото тегло.

Клиентът трябва само да съобщи какви са желаните технически характеристики, форм факторът, както и какъв да бъде дизайнът, след което специалистите на WAE избират количеството и мощността на електродвигателите, капацитета на акумулаторния блок, а дизайнерите на Italdesign ще предложат няколко варианта на външния вид на електромобила.

Мощността на електромобил, базиран на платформата EVX може да достига до 1000 KW (1350 конски сили), да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди, а пробегът с едно зареждане може да достига 1000 километра. В базовата версия на електромобила ще се използва акумулаторен блок с капацитет 104-120 KWh, а в топ-версията – около 160 KWh. Възможни са варианти със задно или 4х4 задвижване с помощта на два, три или четири електродвигателя.

След като поръчката бъде дадена, първият прототип ще бъде готов за максимум една година, а серийното производство може да започне след 3 години.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари