Windows 10 започна да счита uTorrent за вирус и самостоятелно да го премахва

32
6033

CNews съобщи, че вградената в ОС Windows 10 антивирусна програма Microsoft Defender е започнала да приема торент клиента uTorrent за вредоносен софтуер. Освен това антивирусът на Microsoft самостоятелно премахва това приложение и възпрепятства неговото повторно инсталиране. Към днешен ден по този повод във форумите на Microsoft се натрупа огромен брой жалби.

Според тази информация, Microsoft явно е започнал борба срещу най-популярния в света торент клиент, което става след инсталирането на обновяването Windows 10 May 2021 Update (21H1), което се разпространява постепенно и не всички потребители са го получили. Microsoft Defender автоматично премахва uTorrent и блокира неговото повторно инсталиране. Всички се опитват да разберат защо на антивирусната програма на Microsoft не се харесва именно този торент клиент, след като другите аналогични приложения без проблеми се инсталират, деинсталират и ползват.

Засега официалните представители на Microsoft се въздържат от коментари по този въпрос. CNews уточнява, че проблемът може да се реши от настройките на операционната система. Разбира се, Microsoft Defender може напълно да бъде изключен и да се използва антивирусно решение на друга компания. Възможно е и да се изчака с инсталирането на обновяването 21H1 докато програмистите на Microsoft не отстранят този бъг с популярния торент клиент.

4.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
32 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари