След бъг в антивирусния софтуер на Microsoft за Windows 10, при много потребители започнаха да се появяват хиляди файлове, които запълват свободното им пространство. Вече има решение на проблема.

Като цяло Windows Defender си има своите добри и лоши мигове от както дебютира през 2008. Първоначално се появи, за да подпомогне потребителите със слабата сигурност в Windows XP. В последните години обаче стана сериозен конкурент на другите програми за защита.

Информация за проблемите се появи в доста форуми и в Редит, където потребители се оплакаха от лавинообразна поява на файлове от никъде. В едни момент те стават толкова много, че заемат цялото свободно място в системните дялове.

Опитваш да изтриеш файловете възможно най-бързо, с появата им, но ще минат няколко момента и те пак ще започнат да се дупликират и трупат. Ако знаеш как да ги намериш. В един момент компютърът става на практика неизползваем.

Как да решим проблема?

На първо място трябва да отворим Settings – Windows Update и да проверим дали за нас е налично обновяване за Microsoft Defender. По принцип бъгът е отстранен във версия 1.1.18100.6 на софтуера.

С тази стъпка ще спрем създаването на нови файлове, но те все още ще са там. За да се справим с тях веднъж за винаги, трябва да направим следното:

  1. Слагаме отметка на „Hidden Items” в раздел “View” на Explorer
  2. Отиваме в C:\ProgramData\Microsoft директорията
  3. Продължаваме към Scans\History\Scans
  4. Трием всичко от там

От този момент натам, Defender ще работи нормално.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари