fbpx
25.8 C
София

Windows 10 и Windows 11 ще получат удобната помощна програма Registry Preview

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Microsoft възнамерява да добави много удобен инструмент за предварителен преглед на регистъра към своята колекция с отворен код PowerToys. Информацията за интегрирането на инструмента в PowerToys бе разкрита в началото на седмицата в хранилището на проекта в GitHub.

PowerToys се превърна в голяма колекция от инструменти за Windows устройства. Най-новата версия на продукта поддържа 18 различни инструмента, включително добавените този месец Paste unformatted text (Вмъкване на неформатиран текст) и Mouse Jump (Скок с мишката). Но в тази колекция непрекъснато се добавят нови полезни функции, като едно от тях е новата Registry Preview.

Registry Preview дава възможност за предварителен преглед, създаване и редактиране на файловете за системния регистър  (.reg) и е удобна за проверяване какво съдържат тези файлове.

По принцип, съдържанието на един .reg файл може да се разгледа с обикновения Notepad, но Registry Preview предлага много удобен интерфейс и редица полезни функции. Възможно е да се разглежда дървовидната структура на .reg файла, да се видят неговите ключове със съответните значения и т.н. И още, потребителите ще могат в реално време да  наблюдават промените в системния регистър.

Също така, Microsoft предвижда добавянето на допълнителна точка в контекстното меню, която дава възможност за отварянето на .reg файловете с десен клик на компютърната мишка.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини