fbpx
-2 C
София

Windows 11 беше наречен „основна болка“ за компаниите

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Правителствени организации и частни компании предвидиха труден процес по надграждане на компютрите на служителите си до Windows 11. Съобщи изданието Techradar.

Журналистите цитират проучване на агенция Lansweeper, чиито специалисти анализираха 30 милиона работни станции на 60 хиляди организации. В заключението се казва, че само 44,4 процента от компютрите са готови за надграждане до Windows 11. Според авторите това означава, че системните администратори на компаниите ще трябва да актуализират ръчно компютрите на служителите, което ще се превърне в „основна болка“.

Според агенцията, само около половината от компютрите са имали работещ криптографски TPM модул, необходим за инсталиране на операционната система. Актуализирането на виртуалните работни станции, които се използват широко в големите компании, беше наречено най-проблемно. Според статистиката, само 0,23 % от компютрите са активирали TPM, само 66,4 % от устройствата имат необходимия набор от RAM за коректната работа.

Автоматизираната инсталация на Windows 11 върху сървъри, според експертите, е почти невъзможна. Според Lansweeper, 98 % от сървърния хардуер не отговаря на минималните системни изисквания. В заключение се отбелязва, че жизненият цикъл на Windows 10 е удължен до 2025 г., което означава, че представителите на корпоративния сектор имат около четири години за да извършат прехода, което не налага спешното предприемане на подобни мерки и необходимост от осигуряването на допълнителни бюджети за това.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван Михайлов
Иван Михайлов
1 месец

Това как корпорациите нямат съвместими с Windows 11, но въпреки това ще се юрнат на ъпгрейт го има само в мокрите сънища шефовете на Microsoft. По-скоро ще изчакат подмяната на техниката поради амортизация, така или иначе поддръжката на Windows 10 е до 2025г,

БегиМани
БегиМани
1 месец

Поредната малоумна статия! „Корпорацийте“ отдавна са на линукс…

МаниБеги
МаниБеги
Отговор на  БегиМани
1 месец

Хм, и ти колко точно корпорации знаеш да са със сигурност с линукс ?

БаниМеги
БаниМеги
Отговор на  МаниБеги
1 месец

Николко. Но вероятно доста ще бъдат принудени да минат на Линукс.

БегиМани
БегиМани
Отговор на  МаниБеги
1 месец

Няколко и всичките на касите са с Линукс! Вие си продължавайте с „рупането“… 🙂

Toto Poto
Toto Poto
Отговор на  БегиМани
1 месец

Не сте прав. Работя в корпорация която е втора или трета в света, в сферата на производство на хартия. Всичко е свързано с Микрософт и облачните им услуги. Не съдете за света само от стаята в която седите.

azz
azz
1 месец

Интересно с всяка нова система на Microsoft се започва едни протести и т.н. Накрая се оказва че така или иначе всички ще минат на новото и не мога да разбера защо е това всичкото, по добре си насочете енергията към нещо друго.

rmrm
rmrm
Отговор на  azz
1 месец

Няма да минат всички, тази ОС има доста изисквания за хардуер, които над 80% от потребителите не покриват. Има начини това да се заобиколи, но не са официални и не се знае дали всичко ще работи както трябва, ако се направи това.

Торбалан
Торбалан
Отговор на  azz
1 месец

От как излезе W8 за домашни нужди останах на 7-ца за работните неща, и линукс за сърфиране и забавление. Но имах „удоволствието“ да опитам да оправя два компютъра в мрежа със споделени принтери в един кабинет. Споделяне на папки и мултимедия без грижи, но принтерите не. Оказа се един от септемврийските ъпдейти на 10-ката осира тая работа и във форумите голям рев и опити за оправяне с почти никакъв съпорт. Аз бях сърбал и преди попарата на 10-ката за това ми мина през акъла,че може и обновление да е причината но пак загубих 2часа без нужда. А представям си ако… Виж още »

Dragister
Dragister
1 месец

Яко, Windows 11 на сървър!
Ех превод, а дайте линк към оригиналната статия да видим и там ли е такава боза.

Нови ревюта

Подобни новини