fbpx
-6.2 C
София

Windows 11 беше наречен „основна болка“ за компаниите

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Правителствени организации и частни компании предвидиха труден процес по надграждане на компютрите на служителите си до Windows 11. Съобщи изданието Techradar.

Журналистите цитират проучване на агенция Lansweeper, чиито специалисти анализираха 30 милиона работни станции на 60 хиляди организации. В заключението се казва, че само 44,4 процента от компютрите са готови за надграждане до Windows 11. Според авторите това означава, че системните администратори на компаниите ще трябва да актуализират ръчно компютрите на служителите, което ще се превърне в „основна болка“.

Според агенцията, само около половината от компютрите са имали работещ криптографски TPM модул, необходим за инсталиране на операционната система. Актуализирането на виртуалните работни станции, които се използват широко в големите компании, беше наречено най-проблемно. Според статистиката, само 0,23 % от компютрите са активирали TPM, само 66,4 % от устройствата имат необходимия набор от RAM за коректната работа.

Автоматизираната инсталация на Windows 11 върху сървъри, според експертите, е почти невъзможна. Според Lansweeper, 98 % от сървърния хардуер не отговаря на минималните системни изисквания. В заключение се отбелязва, че жизненият цикъл на Windows 10 е удължен до 2025 г., което означава, че представителите на корпоративния сектор имат около четири години за да извършат прехода, което не налага спешното предприемане на подобни мерки и необходимост от осигуряването на допълнителни бюджети за това.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини