Тази седмица се появи информация за нова редакция на операционната система на Microsoft – Windows 10 Cloud. Първоначално бяха открити записи на името на новата ОС във файловете на операционната система, след това се появиха скрийншоти, а сега дори има неофициални ISO образи на тази ОС, която дори още не е анонсирана.

Главната разлика на Windows 10 Cloud от другите редакции на операционната система е, че работи само с приложенията от електронния магазин на Microsoft, аналогично на позабравената Windows RT. Но за разлика от Windows RT, версията Cloud ще може да се обнови до Windows 10 Professional.

Експертите на Petri достигнаха до този извод от информацията във файла Editions Matrix от появилата се тези версия на Windows Cloud:

Edition ID=”Cloud” name=”Microsoft-Windows-CloudEdition” processorArchitecture=”amd64″ buildType=”release” publicKeyToken=”31bf3856ad364e35″ version=”10.0.15025.1000″ Target ID=”Professional”

Служебната информация в този файл показва, че потребителите имат възможност да обновят операционната си система до Pro.

Това е една доста добра възможност, понеже потребителите могат да опитат облачната версия на Windows 10 и ако концепцията ОС-като-услуга не им хареса, просто да се обновят по-подходяща редакция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари