Преди два дни излезе Chrome 56 за Android с най-различни промени, засягащи както приложенията, така и поддържаните от тях уеб-функции. Както обикновено, с новата стабилна версия се появи и нова бета.

Най-важното нововъведение в Chrome 57 е функционалността WebAssembly, която дава много по-голям контрол върху операциите от най-ниско ново, в сравнение с JavaScript, програмният език, който сега се използва във всички приложения и уеб-сайтове.

Важен момент е, че WebAssembly е създаден за компилиране на С/С++ код с поддръжката и на други програмни езици, дори и на такива, които ще се появят в бъдеще. Кодът, написан на тези езици за програмиране може да бъде лесно адаптиран с помощта на WebAssembly за стартиране в уеб-браузъра. По този начин се очаква да стане възможно разработването на уеб-приложения, които не могат да бъдат създадени с помощта на JavaScript, като например пълноценни онлайн-версии на Adobe Photoshop или Sony Vegas.

В Chrome Beta 57 е интегриран и Media Session API, който дава възможност на уеб-програмистите да добавят нови функции за управление на медийните файлове.

Сред другите нови моменти в Chrome Beta 57 са автоматичната промяна на възпроизвеждането на видео в зависимост от ориентацията на дисплея, CSS шаблоните и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари