След инсталирането на Kali Linux и стартирането на софтуерните инструменти, платформата замръзва и след това се срива.

Хакерската Linux дистрибуция Kali за тестване на информационната сигурност днес се появи в магазина Windows 10 Store. Дистрибуцията може да се използва с подсистемата на Windows за Linux (WSL). Само че някои от най-популярните пакети на Kali Linux се засичат от антивируса Windows Defender като хакерски софтуер и експлойти.

Kali Linux е Linux дистрибуция за тестване за проникване, криминалистика, обратен инженеринг и проверка на на различните защити. В Kali са интегрирани редица програми, свързани с информационната безопасност, като например Metasploit, Armitage, Burp и т.н., използвани за тестване на мрежовата безопасност.

Но след инсталирането на Kali Linux и при опит за използването на някои от вградените инструменти, платформата спира да работи. А Windows Defender започва да извежда съобщение за вредоносен софтуер.

Засега цялостното инсталиране на дистрибуцията Kali Linux с всички необходими софтуерни пакети в ОС Windows 10 може да стане само при изключване защитата  реално време на Windows Defender.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
W10
W10
3 години

Защо, се занимавате с глупости? Като искате да използвате пакетите на Kali Linux инсталирайте си го наистина, като основна ОС! Колкото до Windows Defender, препоръчвам ви да го забраните от настройки защото много фалшиви аларми дава (като всички антивирусни)! Най-добра антивирусна е: сивото вещество в мозъка, опита които имаме натрупан зад компютъра и т.н.! Не нещо програмирано, което ти пиюка на всяка крачка!

хохохо
хохохо
3 години

Гига вирусът Уиндоус 10 вика „Дръжте вируса Кали“. Е нема други такива малоумници като Майкрософт!

W10
W10
Отговор на  хохохо
3 години

На които му пречи Windows Defender (като на мен), му препоръчвам да го забранява напълно от настройки! Приблизително 3 мин. време е и се надявам да знаете как се прави. По-добре някоя външна за да има, но всички са един дол дренки!