След инсталирането на Kali Linux и стартирането на софтуерните инструменти, платформата замръзва и след това се срива.

Хакерската Linux дистрибуция Kali за тестване на информационната сигурност днес се появи в магазина Windows 10 Store. Дистрибуцията може да се използва с подсистемата на Windows за Linux (WSL). Само че някои от най-популярните пакети на Kali Linux се засичат от антивируса Windows Defender като хакерски софтуер и експлойти.

Kali Linux е Linux дистрибуция за тестване за проникване, криминалистика, обратен инженеринг и проверка на на различните защити. В Kali са интегрирани редица програми, свързани с информационната безопасност, като например Metasploit, Armitage, Burp и т.н., използвани за тестване на мрежовата безопасност.

Но след инсталирането на Kali Linux и при опит за използването на някои от вградените инструменти, платформата спира да работи. А Windows Defender започва да извежда съобщение за вредоносен софтуер.

Засега цялостното инсталиране на дистрибуцията Kali Linux с всички необходими софтуерни пакети в ОС Windows 10 може да стане само при изключване защитата  реално време на Windows Defender.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари