9.7 C
София

YouTube вече не се съобразява с новия Picture-in-Picture режим на iOS 14

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новата версия iOS 14 донесе много нови допълнения в начина си на работа и потребителите особено много се зарадваха на режима Picture-in-Picture, позволяващ да държите малък прозорец на приложение на екрана, докато навигирате другаде. Всички фенове побързаха да си пускат песните в YouTube от Safari браузъра, докато междувременно си чатят с приятели и сърфират в интернет. Google обаче бързо се усети и модифицира уебсайта си така, че да предотвратява iOS да стартира YouTube в PiP режим (освен ако не сте се абонирали за YouTube Premium).

Функцията Picture-in-Picture за YouTube беше ексклузивна за Google Pixel смартфоните преди три години, след което компанията реши да я направи привилегия само за потребители с платени абонаментни YouTube Red планове. За всички останали видеото спира да се изпълнява, веднъж щом смартфонът се върне към началния екран. iOS отчаяно се опитва да задържи приложението в отделен прозорец, тъй като клипът примигва леко и повече не се появява. Все още собствениците на iPad са облагодетелствани, защото и сега могат да изпълняват YouTube съдържание на виртуален екран в Safari, независимо дали имате YouTube Premium абонамент. Междувременно мобилното приложение YouTube за Android и iOS по никакъв начин не позволява да се стартира Picture-in-Picture режим. Ако нямате абонамент, няма да успеете да използвате функцията нито на смартфони, нито на таблети.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини