ZTE демонстрира успехи, въпреки заплахата от американски санкции

0
41

Въпреки, че по-голямата част от 2016 г. китайският производител на телекомуникационно оборудване ZTE трябваше да работи под заплахата от санкции от страна на властите на САЩ, компанията не само с успех издържа на трудностите, но и напредна в изпълнението на стратегията си за разширяване на бизнеса, чиято цел е ускоряване на растежа през следващите няколко години.

В интервю за изданието South China Morning Post, официалният представител на компанията Дейвид Дай Шу заяви, че санкциите на САЩ само са укрепили ZTE в нейната решителност в крайна сметка да стане третият по големина доставчик на телекомуникационно оборудване, след лидерите в индустрията – китайската компания Huawei Technologies и шведската Ericsson.

„Сега сме на четвърто място в света след Nokia. Сигурни сме, че ще влезем в челната тройка на пазара на телекомуникационно оборудване в следващите няколко години“ – казва Дейвид Дай Шу.

Трябва да се припомни, че през март 2016 г. ZTE попадна в специалния списък на организациите (Entity List) на Министерството на търговията в САЩ за нарушаване на търговското ембарго срещу Иран. При експортът, реекспорта и други пренасяния на определени стоки, организациите от този списък изискват специално разрешение и често стават обект на отказ.

Въпреки това, американските санкции, лишаващи ZTE от възможностите да закупи от партньорите в САЩ хардуер и софтуер за своите продукти, продължиха само две седмици. ZTE успя да постигне временна отмяна на търговските ограничения първоначално до 30 юни 2016 г., а след това до 30-ти август и 28 ноември. През ноември отлагането беше удължено до 27 февруари 2017-та година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари