fbpx
-1.4 C
София

Tesla даде достъп до бета версията на своя автопилот и на неподготвени водачи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla започна разпространението на дългоочакваното обновяване, което дава възможност на притежателите на нейните електромобили да инсталират системата за автономно управление Full Self-Driving (FSD) Beta.

FSD Beta не е финалната версия на системата за автономно управление на Tesla, която автомобилната компания на Илън Мъск продава в САЩ за $10 хиляди или чрез абонамент за $199 месечно. Да си припомним, че този частичен автопилот може автоматично да се престроява, самостоятелно да управлява електромобила на магистралите, самостоятелно да паркира, самостоятелно да се придвижва в градовете и други.

Досега FSD Beta бе достъпна за около 20 хиляди специално подбрани притежатели на електромобили на Tesla с добра репутация на шофирането, които тестваха роботизираната система на обществените пътища. Но в края на миналата седмица на екраните на електромобилите на теста се появи нова иконка, която дава възможност за зареждане на новата версия на частичния автопилот на абсолютно всички притежатели на електромобилите на Tesla. По този начин FSD явно ще започне да се разпространява много по-бързо включително и при по-неопитните водачи.

Във връзка с това започнаха да се появяват изказвания, че тестването на подобен и все още незавършен продукт върху неподготвени потребители може да е опасно. Но Tesla явно не е на същото мнение и ще бъде интересно да разберем какво ще се получи от тази инициатива на най-голямата компания за производство на електрически автомобили.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини