Акциите на Advanced Micro Devices полетяха надолу веднага след обявяването на финансовите ѝ резултати. Сривът е с цели 22.5 процента, което е рекордно обезценяване. Причината – по-ниски приходи за последното тримесечие и нова, по-консервативна прогноза за четвъртото.

Случващото се с AMD не е прецедент – широкият пазар падна средно с 3 процента заради притеснения за състоянието на американската икономика. Индексите Dow Jones и Nasdaq паднаха съответно с 2.4 и 4.4 процента на фона на слаби корпоративни резултати.

AMD отчете по-слаби продажби на видео карти в сравнение с конкурента си Nvidia. Освен това, продажбите на ускорители за нуждите на блокчейн системите на практика са изчезнали, след като миналото тримесечие бяха едноцифрено число от общите приходи. Криптовалутите, базирани на блокчейн, дават по-слаби резултати срещу влаганите ресурси за „копане“, което на свой ред води до по-малко продадени видео карти.

Но главният изпълнителен директор на AMD Лиза Су заяви в конферентен разговор, че вярва, че AMD набира пазарен дял, благодарение на нарастващата популярност на процесорите, базирани на Zen, които имат предимства пред конкурентите от Intel.

„Ние продължаваме да се фокусираме върху изпълнението на нашата стратегия и постигането на нашето водещо място при тези продукти“, каза Су.

AMD очаква да стартира 7nm производството на видео карти до края на годината и то да е по-конкурентно спрямо Nvidia. 7nm процесор от AMD ще видим догодина, обеща Су.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари