fbpx
0 C
София

Акциите на Tesla отново започнаха да растат

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По всичко личи, че периодът на нестабилност в курса на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск вече е приключил. Цената на ценните книжа на Tesla в началото на този месец осезателно спадна, но през последните няколко дни се стабилизира.

Спадът на TSLA курса бе предизвикан от това, че генералният директор на Tesla Елън Мъск преди две седмици започна да продава част от притежаваните от него акции на компанията, като общата сума на тези продажби достигна около $7 милиарда. Но през последните пет дни курсът на акциите стабилно расте, благодарение на което ръстът на пазарната капитализация на Tesla прехвърли $175 милиарда. Едновременно с това курсът на акциите отново се приближава към своя исторически максимум.

В началото на тази седмица курсът на акциите на Tesla се покачи до $1187,85 за една TSLA, а след това леко се понижи. Сега (13:15 наше време) една акция на Tesla се търгува при цена $1156,87. NASDAQ показва, че за изтеклите пет дни ръстът в цената на ценните книжа на компанията възлиза на 15,31%.

Да си припомним, че в началото на месеца Илън Мъск се допита до своите последователи в Twitter, дали да продаде част от притежаваните от него акции на Tesla, за да плати данъци. Малко повече от половината Twitter последователи отговориха положително, след което Илън Мъск наистина продаде част от своите акции на обща сума около $7 милиарда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини