fbpx
5.1 C
София

Анализаторите разказват за тенденциите на пазара на смартфоните и носимата електроника

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Експертите от Strategy Analytics споделиха прогнозите си относно тенденциите на световните пазари на смартфоните и носимата електроника.

Според изпълнителния директор на Strategy Analytics Нийл Маустън, през 2016 г. в един от най-големите пазари на смартфоните, заедно с Индия и Китай, ще се превърне и Индонезия.

„Тъй като в Китай се наблюдава забавяне в идването на зрялостта на този пазар, производителите на смартфони все по-активно ще търсят нови източници за растеж в другите развиващи се страни. През 2016 г. делът на Индия и Индонезия ще достигне около 13% от общия обем на доставките на смартфони. След още една година Индия ще изпревари САЩ и ще стане вторият по големина пазар на смартфоните след Китай. Освен това, в следващите пет години, Индия и Индонезия ще бъдат най-бързорастящите смартфон пазари и ще се настанят в челната десятка на най-големите държави в света“ – прогнозира експертът.

Нийл Маустън също така смята, че през следващите няколко години някои доставчици на смартфони и електронни компоненти за тях ще изнесат производството си от Китай в Индия и Индонезия, за да бъдат по-близо до активно развиващите се пазари.

Говорейки за носимата електроника, директорът на Strategy Analytics Клиф Раскинд добавя, че световните доставки на „умни“ часовници следващата година ще нараснат с 57% и делът на разглеждания пазар ще бъде 47% срещу 39% през 2015 година. В същото време, доставките на фитнес-тракери ще се увеличат само с 8%. Специалистът отбелязва, че смарт-часовниците със специализирани спортни функции и поддържане на здравето, като Moto 360 Sport, постепенно ще се превърнат в сериозни конкуренти на устройствата Fitbit и други подобни фитнес гривни.

„Така, както мултифункционалните смартфони с течение на времето изместиха повечето обикновени телефони, по-универсалните умни часовници, които поддържат фитнес приложения ще ни позволяват да общуваме в социалните мрежи и да слушаме музика в движение, което в крайна сметка ще погълне фитнес-тракерите от средния и висок ценови сегмент“, убеден е експертът.

Трябва да се има предвид обаче, че изразеното от Strategy Analytics мнение се разминава с мнението на някои други специалисти. По-специално, експертите от CCS Insight например прогнозират висока популярност на трекерите Fitbit и очакват, че тази компания ще стане първият в света производител на носима електроника, който ще успее да реализира 100 милиона устройства. Според анализаторите, знаковата бариера ще бъде преодоляна в края на 2017 година.

Освен това, анализаторите на TrendForce прогнозират, че през следващата година, както и през настоящата, фитнес-тракерите ще бъдат съпровождани с доставката на „умни“ часовници и се очаква, че доставките първоначално ще се увеличат до 45 милиона единици, а след това ще варират в рамките на 32 милиона единици.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини