Аудиовизуалнaта изложба “Чети така, както ти харесва” представя българския каталог на Storytel

0
276
Storytel предлага на българската публика неграничен достъп до богат каталог от аудиокниги, статии и аудиосериали на български и английски

До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба “Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Мултимедийната инсталация повдига завесите на каталога, жанровете, авторите и гласовете в платформата на Storytel и отбелязва старта на водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги и дигитално съдържание на нашия пазар със стотици заглавия на български и хиляди на английски език.

Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата, и видеопроизведения с участието на някои от популярните български автори в Storytel. Във видеотворбите – част от изложбата, Алек Попов и Виргиния Захариева четат откъси от своите произведения “Милостта на малките огледала” и “Сестри Палавееви по пътя към новия свят”,  а млади вдъхновяващи личности като актрисата Силвия Петкова и влогърът Крис Захариев, четат “Физика на тъгата” на Георги Господинов и “#НаЖивоОтСофия” на Александър Шпатов. Инсталацията може да бъде разгледана в галерията на ул. Славянска 2 с вход свободен.

В рамките на изложбата се проведе и специално събитие, в което медии, блогъри и гости се срещнаха с българския екип на Storytel и научиха повече за бурното развитие на аудиоформата глобално, абонаментните стрийминг услуги, историята и плановете на Storytel

В медийното събитие участваха Лиза Василева – регионален мениджър на Stroytel България, Нина Иванова – мениджър Съдържание и Ана Клисарска – издател на авторското съдържание с бранда Storytel Originals. В събитието се включи и Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“, който сподели своите прогнози за развитието на услугата у нас.

“В литературата аудиокнигитe са новото черно.”, коментира той по време на пресконференцията. “Глобално погледнато ръстът на аудиото е най-голямото събитие от последните години, но все пак аз съм сигурен, че слушалката няма да изяде книгата. Дори напротив, аудио форматът дава възможност да бъдат приобщени още хора към знанието и удоволствиeто, което носят книгите, а на четящите, ни дава възможност да откраднем за себе си oще време за това удоволствие, докато се занимаваме с всичко друго.

За мен идването на Storytel в България е сред най-значимите новини на годината и също ми дава голяма надежда и в обратна посока, че българските автори и съдържание ще могат да започнат да говорят и на други езици, ставайки част от съдържанието на Storytel.”

Storytel e лидер на пазара на аудиокниги в Северна Eвропа, чийто бизнес модел е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса

Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокниги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари