10.7 C
София

Венецуела започна да тества своя децентрализирана фондова борса

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Властите на Венецуела одобриха началото на тестовете на децентрализираната фондова борса BDVE. В официалното издание на страната Gaceta тя е представена като първата в света платформа, която е ‘включена към всеобщата система на криптовалутните пазари’.

Според разработчиците, всички сделки в тази цифрова борса ще бъдат публични и достъпни за преглед и проверка. Не се казва кой точно конкретен блокчейн се използва, но използването на популярните стандарти ERC233 и ERC721 подсказва, че BDVE ще се базира на Ethereum.

‘BDVE е иновационен сегмент на фондовия пазар, който с използването на най-новите информационни и комуникационни технологии осигурява безопасността на инвеститора и пълен контрол върху неговите финансови актива’ – се казва в официалното съобщение.

Венецуелската криптовалутна фондова борса ще бъда достъпна от всяка точка на света без ограничения. Тази платформа ще даде възможност да се търгува както с фиатни валути, така и с алтернативни цифрови активи. В документа нищо не се казва за националната криптовалута на Венецуела El Petro.

Финансовите регулатори заявиха, че тестовете ще продължат 90 дни. След това те ще решат дали да дадат лиценз за започване на редовна работа.

Наскоро Венецуела задължи всички, които се занимават с добив на криптовалута да получат специално разрешение за извършването на тази дейност и да се включат в общия национален пул.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини