Ако често ви се случва да спамят акаунта ви в LinkedIn, то имате повод за радост: от социалната мрежа съобщиха малко по-рано тази седмица, че въвеждат нова опция за блокиране на потребители.
Новата функция е повече от добре дошла. От доста време насам активно ползващите социалната мрежа се оплакват, че други потребители са готови да прекрачат границите на установения етикет щом стане въпрос за създаване на професионални контакти. Пол Рокуел, оглавяващия отдела по сигурност в LinkedIn обяви, че самата компания отдавна е смятала за нужно въвеждането на опция за блокиране.
Така че, ако отдавна сте искали да блокирате някой контакт в LinkedIn, ето как можете да го направите: влезте в профила му и изберете новата опция „Block or report“ в падащото меню. Тя се намира точно до бутоните Connect и Send InMail. От компанията все пак съветват преди да се решим на такова действие, първо да настроим собствения си профил така, че другите потребители да не знаят кой е влизал в техния.
След блокиране на контакт, нито той ще може да влезе във вашия профил, нито вие в неговия. Ако сте били свързани, връзката също ще бъде премахната. Блокираният няма да получи известие за това, което сте направили. И накрая, наведнъж можете да блокирате до петдесет човека.
Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!