fbpx
0.2 C
София

Вече можете да изтеглите версията за предварително тестване на Windows 11

Най-четени

Microsoft пусна първата си версия за предварителен преглед (Insider Preivew) на Windows 11 днес. Участниците в програмата за предварително тестване на операционната система могат да изтеглят компилация 22000.51 на Windows 11 още сега, като в нея ще могат да видят новото меню „Старт“, функции за многозадачност и цялостна реконструкция на Microsoft Store. За разлика от предишните версии на Windows 11, които изтекоха в интернет пространството през последните две седмици, тази официална версия включва и актуализиран File Explorer, в който е премахната командната лента, с цел опростяване на управлението на файловете.

Повечето от визуалните промени в Windows 11, които Microsoft официално разкри миналата седмица, вече са налични в тази версия за първоначален преглед. Новото меню Старт със своя центриран интерфейс, е част от тази компилация, заедно със заоблените ъгли на прозорците в цялата операционна система и подобрения в центъра за уведомяване, заедно с ред други по-малки, но значими усъвършенствания на потребителския интерфейс. Ако вашият компютър има и акселометър, екранът при заключване на Windows 11 ще съдържа и паралакс движения на анимацията на тапета.

Новите теми за Windows 11 и подобрените тъмен и светъл режим на операционната система, също са част от тази версия, заедно с новата функция за притурки към работния плот. Всички нови теми – Glow, Captured Motion, Sunrise и Flow – са проектирани с центрирана лента на задачите, а Microsoft ги е съчетала с нови звуци в Windows 11, които потребителите чуват в работата с операционната система.

Липсват обаче две големи функции, които Microsoft обяви, но изглежда ще въведе на по-късен етап: интеграция на Microsoft Teams и възможност за възпроизвеждане на Android приложения. И двете в момента се разработват от компанията, като се очаква да станат част от по-късни версии за предварителен преглед.

Тази предварителна версия на Windows 11 включва и новите функции на Snap Groups и Snap Layouts за подобряване на многозадачността при различни размери на екрана. Тези нови функции на Snap се основават на редица от многозадачните функции, които са в Windows от години, но ги правят по-лесни за откриване и по-полезни – особено в сценарии с множество монитори.

Microsoft също така преработва раздела с настройки на Windows 11. Тази компилация включва предварителни промени, които улесняват навигацията и намирането на настройката, от която се нуждаете. Настройките вече имат ляв панел за навигация, който продължава да съществува, което улеснява превключването между разделите. Microsoft е изградила нови контроли в горната част, които предлагат бърз достъп до информация или настройки, които са от значение за всеки раздел.

Заедно с предварителната версия на Windows 11 днес, Microsoft пуска и визуализация на своето обновяване на Office за Windows 11. Актуализираният потребителски интерфейс включва заоблени ъгли в приложенията на Office, за да съответстват на дизайна на Windows 11 и някои промени в начина на работа на тъмния и светлия режим. Участниците в Insider Preview програмата на Microsoft получават незабавен достъп до възможност за надграждане до Windows 11, докато новите членове могат да проучат как могат да се присъединят в програмата на официалния сайт на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини