fbpx
7.2 C
София

Вирусът MosaicLoader заразява предимно компютрите с пиратски игри

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Bitdefender публикува информация относно новия компютърен вирус MosaicLoader. Той попада в компютъра на жертвите чрез зареждащите програми, които се използват най-вече в пиратските копия на различните игри.

Главната особеност на MosaicLoader е начинът на неговото скриване и маскиране. Вирусът има сложна вътрешна структура, която обърква антивирусният софтуер и експертите по информационна безопасност. Вредоносната програма създава локални изключения във Windows Defender за определени типове файлове, като по този начин антивирусната програма на Microsoft не предприема никакви действия, когато тези файлове започнат да стават опасни.

Както много други вируси MosaicLoader имитира файловата информация на друг реално съществуващ софтуер. Кодът на вируса автоматично се разбърква, като се разделя на малки фрагменти, редът на изпълнението на които непрекъснато се променя. След като попадне в компютърната система MosaicLoader може да нанесе всякакви вреди, като се започне от кражбата на Cookie файловете и опит за хакване на акаунтите на потребителя от социалните мрежи и се приключи с инсталирането на софтуер за добив на криптовалута. Като цяло това е един своеобразен портал за инсталирането на потребителския компютър на най-различен вредоносен софтуер.

Засега не е открит начин изцяло да бъде предпазен персоналния компютър от MosaicLoader. Уеб изданието pcworld.com подчертава, че отказът от използването на пиратски софтуер значително ще намали вероятността за заразяване с този опасен вирус.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Крис
Крис
4 месеца

Че някой ползва ли още пиратски игри, не е 2002 г

TNT
TNT
4 месеца

ей голямо лобиране за неизползване на пиратски копия, ще омрат гладни тея многомилионни компании.

Нови ревюта

Подобни новини