Веднага след излизането на Windows 10 потребителите и регулаторните органи забелязаха, че операционната система събира огромен обем информация от компютърните устройства и не се знае какво прави с нея.

Microsoft постепенно въвежда промени по отношение конфиденциалността на потребителите и сега Windows 10 е по-добре в това отношение. А заедно с предстоящото голямо обновяване Redstone 4 софтуерният гигант въвежда още един компонент, към който всички имаха големи претенции – нямаше как да се види телеметричната информация, която софтуерният гигант събира от милионите компютри в целия свят.

Във версия 17074 и излязлата преди това 17063 бяха открити две интересни опции: Diagnostic data viewer (Преглед на диагностичните данни) и Delete diagnostic data (Изтриване на диагностичните данни), които можете да намерите в настройките, а оттам в параметъра за диагностиката и отзивите. Засега там няма нищо, но явно опциите не са сложени напразно в настройките на системата.

Засега нито една от тези нови опции на работи, но още със следващата тестова версия на операционната система се очаква потребителите да могат да виждат какви данни събира Microsoft за своята телеметрия и евентуално да ги изтриват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари