fbpx
2.8 C
София

В ОС Windows 11 инсталираха магазина за приложения Google Play

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки ограничените възможности за инсталиране на Android приложенията, въведени от Microsoft за периода на тестване на Windows 11, опитен потребител успя да накара в най-новата операционна система на Microsoft да работи онлайн магазина Google Play. По този начин става възможно инсталирането и стартирането на произволно Android приложение, понеже се поддържат и онлайн услугите на Google и едновременно с това се избягва ограничението от 50-те приложения, качени в Amazon Store. Публикувана е и подробна инструкция, която показва самата инсталация на Google Play.

Програмистът ADeltaX обяви в своя Туитър акаунт, че е намерил начин да добави магазина Google Play в подсистемата на Windows 11, в средата на която се стартират Android приложенията. В резултат от това потребителите с компютри, работещи под управлението на Windows 11, получават достъп до абсолютно всички приложения, представени във фирмения каталог на Google.

Самият проект е качена в GitHub (/ADeltaX/WSAGAScript), като в същата директория има и текстова инструкция за инсталирането на Google Play, както и видео, което съвсем нагледно показва всички етапи на този процес. Самият процес не е много лесен и е подходящ само за опитните потребители. Не се препоръчва извършването на подобни експерименти с работния или служебния компютър.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини