В приложенията на Office 365 се появи диктовка

0
545

Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на Office 365 сега могат да използват функцията за диктуване, вградена в офис приложенията.

Новата функционалност дава възможност за гласово набиране на текст във Word, в слайд на PowerPoint, писмо в Outlook или страница в OneNote. Office използва система за разпознаване на звук, която Microsoft нарича „произведение на изкуството“.

Диктовката е достъпна само за абонатите на Office 365 и засега само на английски език. Очаква се съвсем скоро да бъдат добавени нови езици.

За диктуването на текста е достатъчно само включването на микрофон към компютърната система и след това кликването върху бутона, показващ изображение на микрофон в дясната част на менюто. Възможно е диктуването на текст в обикновен разговорен стил. Системата разпознава пунктуацията на потребителя и вмъква съответните препинателни знаци. Възможно е оправяне на грешките с помощта на клавиатурата без изключване на диктовката. Възможно е подаването на специални команди за вмъкване на запетая, точка, въпросителен знак, абзац и т.н.

Засега няма информация, кога ще излязат нови езици за диктуване в Office 365.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари