9.8 C
София

Германия призовава за по-строги правила за споделяне в YouTube

Най-четени

Германия призова Google да изгради една много по-строга политика на споделяне на съдържание в сайта YouTube. В решението, взето в петък от съда в Хамбург, Google ще трябва да забранят на потребителите на сайта да качват клипове, които вече са били качени и които са защитени от закона за авторско право, ако нямат изрично разрешение за това от техния автор.

Ако Google изпълнят нареждането на съда, потребителите няма да могат да качват дори ремиксирани версии на песни или запис на живи изпълнения на музиканти. Нареждането на съда вчера идва след две години борба от страна на немската агенция GEMA, която представлява интересите на над 64 хиляди композитори, автори на песни и издатели на музика в Германия и още на около два милиона собственици на авторски права по цял свят. От GEMA твърдят, че свободата на споделяне на файлове в YouTube нарушава правата на нейните членове.

Германия не е първата страна, която се опитва да наложи по-строги мерки в YouTube. За разлика от други организации борещи се за това, обаче, GEMA явно разбира, че Google не могат да наблюдават абсолютно всичко, което се случва във видео сайта. От агенцията посочват, че компанията ще трябва да сигнализира за нарушаване на авторски права само когато в сайта бъде публикувана версия на клип, който е отбелязан като защитен.

Google се съгласиха с искането на немския съд, но призоваха GEMA за още преговори по въпроса, преди да се вземе окончателно решение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини