Германски цирк замени животните с холограми и изглежда невероятно

3
851

Циркът е доказала се във времето традиция за забавление на малки и големи. Много хора обаче изразяват притеснения по отношение на дресирането на цирковите животни. Цирковете получават все повече критики по въпроса, заради промените в обществото, които наблюдаваме в последните години.

Цирк Roncalli от Германия се вслушва в тези критики. Все още можем да посетим тяхно представление със слонове, маймунки и коне, но те няма да са истински. Те ще бъдат висококачествени холограми.

От 2017 година в този цирк не се използват истински животни, но използването на холограми е от последните нововъведения. Циркът си партнира с компанията Bluebox за инсталирането на холографната система Optoma. Използват се 11 устройства в нея и резултатът е впечатляващ.

Въпреки липсата на животинки, представленията продължават да са доста интересни. Холограмите са с триизмерен вид, въпреки че се прожектират върху плоска повърхност в центъра на манежа. От мястото в публиката обаче това не може да се разбере.

Може да си го представите като новаторско кино изживяване, при което не гледаш филм, а виждаш животни изпълняващи различни номера. По време на дигиталните шоута няма как да пострада животно, а зрителите могат да се наслаждават с чиста съвест.

Дали това ще доведе до възраждане на масовия интерес към цирка? Трудно е да се каже, но определено изглежда като интересен начин човек да прекара вечерта си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари