7.6 C
София

Глобален срив в работата на Gmail, YouTube, Drive и другите услуги на Google

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тази сутрин, на 20-ти август, голяма част от ключовите онлайн услуги на Google, включително Gmail, Drive, Docs, Meet, Groups, Chat, Keep и Voice едновременно се сринаха. За възникналите проблеми потребителите започнаха да съобщават от 7:00 часа наше време.

Според Downdetector и Outage.Report, от възникнали проблеми се оплакват потребителите от целия свят, но най-много са оплакванията от Европа, Северна Америка и Индия. В България също се наблюдаваха известни проблеми с достъпността и работата на основните функции на тези онлайн услуги на интернет гиганта.

Потребителите на Gmail съобщават, че тази електронна поща постоянно дава грешки, имейлите не се изпращат, а прикачените файлове не се зареждат и не могат да се отворят. Малко по-късно в Twitter потребителите започнаха масово да се оплакват от проблеми с клиповете в YouTube.

Онлайн услугата за проверка работоспособността на корпоративните услуги на Google потвърди, че сривът засяга голяма част и от корпоративните услуги. Google за първи път потвърди за възникването на тези проблеми в 9:29 часа тази сутрин.

Засега не е известно каква е причината за този глобален срив. Екипът по техническа поддръжка и разработчиците на интернет гиганта съобщиха, че вече работят върху отстраняването на възникналия проблем.

Към момента на писане на този материал – 11:07 часа, основните онлайн услуги на Google както преди работят нестабилно и с прекъсвания.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини