fbpx
3.9 C
София

Децата от „метавселената“ ще заменят истинските деца до 2050 г., ще намалят свръхнаселението

Най-четени

Според експерт по изкуствен интелект, виртуалните деца, родени в метавселената, могат да станат масово явление през следващите 50 години. Авторката Катриона Кембъл смята, че родителите ще искат да се грижат за дигитални деца във виртуална реалност. Ще използват слушалки и очила, за да се почувстват така, сякаш наистина са там с дете от CGI.

Тези виртуални деца ще бъдат като истинските, но ще могат да се изключват с натискането на един бутон,

Кембъл твърди, че те ще помогнат на света да се справи с „пренаселеността“. В своя книга, издадена тази година, тя нарича тези деца “Поколението Тамагочи”. Те ще бъдат на разположение на родителите срещу малка месечна такса. 

Виртуалните деца може да изглеждат като огромен скок от мястото, където се намираме сега, но до 50 години технологиите ще са напреднали до такава степен, че бебетата, които съществуват в метавселената, няма да се различават от тези в реалния свят.

Пише Кембъл в книгата си.
Според нея вече сме на път да създадем тези “тамагочита” и за всички цели те ще бъдат истински, особено за своите родители. 

Ако има потребителско търсене, което според мен ще се случи, децата с изкуствен интелект ще станат широко достъпни срещу сравнително малка месечна такса.

Важно е да се каже, че прогнозата за апокалипсис, причинен от опасно пренаселване, не намира особена подкрепа.

Да, световното население ще продължи да нараства през следващия век.

Но в един момент ще стигне до точка на баланс и растежът ще се забави, тенденцията ще се обърне. Точно както се случва в западните страни, всъщност масово в Европа и не само тук. Включително и в България. Населението застарява, в един момент раждаемостта намалява. 

Ръстът на населението обикновено се забавя в постиндустриалните общества, тъй като контрацептивите стават по-лесно достъпни и все повече жени навлизат в работната сила.

Според една от оценките цялото население на света може да се побере на площ с размерите на Лос Анджелис. Разбира се няма да е много удобно и практично, но е показателно.

Идеята, че виртуални деца ще заменят истинските такива, и то толкова скоро, среща много опозиция и скептицизъм. Вие как мислите? Ще се случи ли? Одобрявате ли го?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини