Джак Ма с важно предупреждение

6
372

Джак Ма, създател на азиатския технологичен гигант Alibaba, често наричан от западните медии „китайският Amazon“ е човек, който има какво да каже и е интересно да бъде чут. В интервю за CNBC, Ма говори повече за своята компания, за изкуствения интелект, Big Data и бъдещето на света. Особено неприятно звучи едно от предвижданията му, че технологичния устрем, който наблюдаваме в момента ще доведе до Трета световна война. Ма, който наскоро измести Уанг Джанлин от върха на класацията за най-богат китаец, сподели, че той често призовава световните лидери, с които се среща, да действат, да действат и то бързо, за да предотвратят най-лошото да се случи.

„Първата индустриална революция доведе след себе си Първата световна война. Втората индустриална революция беше причина за Втората световна война. Това е третата индустриална революция“, обясни Ма своето виждане.

Ако трябва да бъдем коректни, първата индустриална революция, довела след себе си масовото производство завършва към средата на XIX век, докато втората – технологичната – завършва около началото на Първата световна война, но според мнозина, до голяма степен именно благодарение на нея и новостите във военното дело, Първата световна война се превръща в касапницата, която знаем.

Ако правителствата и световните лидери не действат бързо, ще си имаме проблеми. Според мен трябва да оправиш покрива си, докато все още е функционален“, споделя той. Nextshark припомня, че това не е първия път, в който Ма говори за опасностите от технологиите. През април, той сподели своето убеждение, че човечеството ще е свидетел на много повече болка, отколкото щастие в следващите 30 години, заради автоматизацията и интернет икономиката.

Ма е уверен, че изкуственият интелект ще донесе и своите ползи, поне по отношение на пътуването, което ще е все по-често, и по отношение на работния живот на човек.

„Смятам, че в следващите 30 години хората ще работят само по четири часа на ден, четири дни в седмицата. Дядо ми работеше по 16 часа на ден във фермата си и смяташе, че е много зает. Днес работим по осем часа на ден, пет дни в седмицата и също мислим, че сме много заети“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари