fbpx
19.8 C
София

Забавените игри през 2022 г. – част I

Най-четени

Забавянето с премиерите на новите видеоигри стана нещо обичайно по време на пандемията. Въпреки това студията продължиха да работят като се фокусираха върху дистанционно или хибридно разработване на игрите. Тази безпрецедентна промяна в начина, по който се правят тези продукти, повлия драстично на разработването им през последните две години. Това е и причината за огромния брой отложени игри – число, което отдавна надмина броя на забавените такива през 2021–а година.

В списъка от игри който следва са поместени забавените игри през 2022 г., придружени с допълнителна информация за засегнатите платформи, допълнително съдържание за сваляне  и т.н. Списъкът основно е фокусиран върху все още нереализираните до този момент игри, но обявени за премиера през 2022 г.

STALKER 2 : Hearts of Chernobyl

 • Отложена от 28 Април за  08 Декември 2022г.
 • Отново отложена от 08 Декември за първата половина на 2023г.

STALKER 2 беше първата официално отложена игра през 2022 г. „Тези допълнителни седем месеца разработка са необходими, за да завършим нашата визия и да постигнем желаното ниво на играта“, беше коментарът на създателя на играта GSC Game World. „STALKER 2 е най-големият проект в историята на GSC и изисква задълбочено тестване и финализиране. Убедени сме, че разработката трябва да отнеме толкова дълго, колкото е необходимо, особено с такъв проект.“

Въпреки че това не беше добра новина за продължението на играта, най-верните й фенове вече са свикнали с чакането. STALKER 2 ще излезе след повече от 12 години от първата игра от поредицата – Call of Pripyat.

През юни тази година играта е отложена за втори път, като премиерата е преместена за първата половина на 2023 г., според графика на Xbox за предстоящите за платформата игри.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: Xbox Series X|S, PC

Dying Light 2 за Nintendo Switch

 • Отложенa от 4 февруари 2022 г. до по-късно през 2022 г.

Две седмици преди очакваната дата на пускане, версията на Dying Light 2 за Nintendo Switch е отложена. Разработчикът Techland обяви, че играта трябва да излезе „в рамките на шест месеца“ от първоначалната дата, но този период официално вече е изтекъл. Въпреки това в Switch store е обявено, че играта се очаква през 2022 г.

Продължението на играта е излязло за PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One и PC на 4 февруари 2022 г.

Период на забавяне: предстои да се съобщи

Засегнати платформи: Switch

Suicide Squad: Kill the Justice League

 • Отложенa от 2022 г. за пролетта на 2023 г.

Suicide Squad: Kill the Justice League беше отложенa от 2022 г. за пролетта на 2023 г. Новината беше съобщена за първи път от Bloomberg през февруари, преди Rocksteady да потвърди забавянето през март. „Знам, че забавянето е разочароващо“, каза творческият директор Сефтън Хил, „но това време отива в създаването на най-добрата игра, която можем да реализираме.“

Екшън играта е предназначена от един до четирима човека. Действието се развива в Метрополис с отворен свят и включва четири персонажа, които могат да се играят: Харли Куин, Крал Акула, Дедшот и Капитан Бумеранг.

Период на забавяне: 1 година

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S, PC

The Settlers

 • Отложено от 17 март 2022 г. до необявена към момента дата

Рестартираната от Ubisoft стратегическа поредица в реално време The Settlers беше отложенa за неопределено време, непосредствено след излизането на бета версията й. Създателят на играта, Ubisoft Düsseldorf, съобщава, че обратната връзка от бета версията показва, че „качеството все още не е на нивото, към което се стреми екипът.“

Нов период за пускане на играта не беше обявен, въпреки че разработчикът уверява, че допълнителното време ще бъде използвано за по-нататъшно подобряване на играта и повишаване на качеството като основен приоритет. На Ubisoft store е запазена 31 декември 2022 г., което предполага пускане на продукта някъде преди края на годината.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: PC

OddBallers

 • Отложенa от 24 март до началото на 2023 г.

През март Ubisoft също забави и отборната игра на народна топка Oddballers. Решението е взето „за да се осигури най-доброто изживяване“ за играчите. „Искаме пускането на играта да бъде безпроблемно и истинско изживяване, а това означава да направим повече подобрения“, казаха от Ubisoft. „Уверени сме, че допълнителното време ще ни позволи да разработим забавната отборна игра на народна топка, която си представяме.“

По време на едно от последните издания на Nintendo Direct, беше обявен период за пускане на OddBallers в началото на 2023 г.

Период на забавяне: повече от 1 година

Засегнати платформи:PS4, Xbox One, Switch, PC, Stadia, Luna

Forspoken

 • Отложена от 25 май до 11 октомври 2022 г
 • Отложена отново от 11 октомври за 24 януари 2023 г

Екшън ролевата игра с отворен свят Forspoken беше отложена от 25 май до 11 октомври, обяви разработчикът Luminous Productions през март. Допълнителното време за разработка ще позволи на екипа да „съсредоточи всичките си усилия върху усъвършенстването на играта“, за да „постигне свят и герои, които геймърите по целия свят ще искат да усетят за години напред“.

През юли Luminous Productions отново отложи Forspoken, този път от октомври за 24 януари 2023 г. Разработчикът каза, че „стратегическото решение“ е взето в „резултат на текущи дискусии с ключови партньори“. Той добави: „Всички елементи на играта вече са завършени и разработката е в последната си фаза на усъвършенстване.“

Период на забавяне: 7 месеца и 30 дни

Засегнати платформи: PS5, PC

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

 • Отложенa от 8 април 2022 г. до необявена към момента дата

На 9 март Nintendo отложи Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp за неопределено време, позовавайки се на „последните световни събития“, вероятно имайки предвид продължаващата война в Украйна. Въпреки че Nintendo не дава повече подробности, разбираемо е, че компанията избягва промотирането и пускането на военна игра по време на бушуващ реален военен конфликт.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: Switch

Exomecha

 • Отложена от първото тримесечие на 2022 г. до необявена към момента дата

Взривоопасната безплатна FPS игра Exomecha, която беше обявена за първото тримесечие на 2022 г. също бе отложена. Разработчикът TwistedRed направи съобщението в Twitter, като каза, че се нуждае от повече време, за да усъвършенства играта и „да подготви малко съдържание след излизане на пазара“. Нов период за пускане не е обявен.

Това е второто забавяне на играта  Exomecha; първоначално е била планирана за август 2021 г.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: Xbox Series X|S, Xbox One, PC

EA Sports PGA Tour

 • Отложено от пролетта на 2022 г. за пролетта на 2023 г.

Завръщането на EA Sports PGA Tour беше отложено с една година. Голф играта от следващо поколение, първоначално планирана за пролетта на 2022 г., сега трябва да излезе през пролетта на 2023 г. EA не посочва причина за забавянето.

Забавянето беше споменато за първи път през ноември, но едва през март EA направи официалното съобщение и разкри периода на пускане за новото издание на PGA Tour.

Период на забавяне: 1 година

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S

Sons of the Forest

 • Отложенa от май 2022 г. за октомври 2022 г.
 • Отложена отново от октомври 2022 г. за 23 февруари 2023 г.

В края на март разработчикът Endnight Games обяви, че отлага Sons of the Forest с пет месеца, от май за октомври 2022 г. Фирмата каза, че първоначално обявеният период за пускане през май за продължението на The Forest е „прекалено амбициозен“, добавяйки, че се нуждае от допълнителните пет месеца за да представи игрите за оцеляване на по-високо ниво.

Преди новообявения период на пускане през октомври, Endnight Games отложиха Sons of the Forest още веднъж, този път за 23 февруари 2023 г. Студиото каза, че допълнителното време за разработка ще бъде използвано за доусъвършенстване на играта, което смятат за необходимо.

Период на забавяне: 5 месеца

Засегнати платформи: неуточнено към момента

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

 • Отложена от 2022 г. до 12 май 2023 г.

В края на март Nintendo потвърди, че продължението на хита от 2017 г. Breath of the Wild няма да излезе през 2022 г., както беше първоначално планирано. „За да направим изживяването от тази игра нещо специално, целият екип продължава усърдно да работи върху нея, така че, моля, изчакайте още малко“, каза продуцентът Ейджи Аонума. Чакането ще приключи на 12 май 2023 г., когато Tears of the Kingdom ще излезе за Switch.

Период на забавяне: по-малко от година

Засегнати платформи: Switch

The Witcher 3 Next-Gen

 • Отложена от второто тримесечие на 2022 г. за 14 декември 2022 г.

Версиите на The Witcher 3 за PS5 и Xbox Series X|S са отложени за 14 декември 2022 г., съобщиха от CD Projekt Red на 13 април 2022 г. Забавянето се получи заради това, че CD Projekt премества разработката на играта от външния разработчик Sabre Interactive във вътрешните си структури;

Това е второто забавяне на The Witcher 3 за PS5 и Series X|S; преди това беше изместен от 2021 г. за второто тримесечие на 2022 г.

Период на забавяне: около 6 месеца

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S, PC

Hitman 3 Freelancer Mode

 • Отложенa от пролетта на 2022 г. за втората половина на 2022 г.
 • Отложенa отново от втората половина на 2022 г. за 26 януари 2023 г

Hitman 3 Freelancer e изцяло нов тип игра, която включва елементи от Rogue-like игра. Премиерата й беше изместена от пролетта на 2022 г. за втората половина на годината, обявиха от IO в началото на май. „Отнема ни допълнително време, за да доусъвършенстване няколко елемента, които смятаме, че значително ще подобрят геймплея“, казаха от IO.

Играта беше отложена отново в началото на октомври 2022 г., този път за януари 2023 г. „Решихме да направим повече от първоначално предвидения обхват и да включим почти всички локации от създаването на World of Assassination до сега“, коментираха от IO по повод  последното забавяне на играта . „Продължаваме да работим, за да направим изживяването при излизането на играта възможно най-безпроблемно за всички играчи.“

Период на забавяне: около 9 месеца

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Switch, PC

The Day Before

 • Отложенa от 21 юни 2022 г. за 1 март 2023 г.

На 5 май предприемачът Fntastic забави с 8 месеца излизането на  играта тип open-world survival MMO The Day Before. Заедно със забавянето, студиото обяви, че прехвърля разработката на проекта към Unreal Engine 5.

„Промяната  с Unreal Engine 5 ще направи геймплея на The Day Before още по-фантастичен“, се казва в изявление на Fntastic. „В тази връзка ви информираме, че новата дата за пускане на играта ще бъде на 1 март 2023 г.

The Day Before в момента е най-желаната игра в Steam.

Период на забавяне: 8 месеца и 8 дена

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S, PC

Redfall

 • Отложена от лятото на 2022 г. за първата половина на 2023 г.

В средата на май Bethesda отложи кооперативния вампирския шутър Redfall от лятото на 2022 г. за първата половина на 2023 г. Не беше посочена конкретна причина за забавянето. Директорът на играта Харви Смит каза само, че „екипът се нуждае от повече време, за да вдъхне живот на играта“, отбелязвайки, че Redfall е „най-амбициозната игра на студиото до сега“.

Забавянето не беше изненадващо предвид липсата на нова информация за Redfall след обявяването й на изложението за игри E3 през 2021 г.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: Xbox Series X|S, PC

Starfield

 • Отложенa от 11 ноември 2022 г. За първата половина на 2023 г.

Заедно с Redfall, Bethesda отложи и Starfield за първата половина на 2023 г. Следващата ролева игра на Todd Howard и Bethesda Game Studios преди това беше обявена за 11 ноември – забележителна дата за компанията BGS заради премиерата на играта Skyrim на същата дата през 2011 г.

Както при Redfall и тук не е посочена конкретна причина за забавянето, освен съобщение от BGS в Twitter в което се съобщава, че просто разработването на играта „има нужда от повече време“.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: Xbox Series X|S, PC

Kerbal Space Program 2

 • Отложена от 2022 г. за 24 февруари 2023 г.

Kerbal Space Program 2 е със забележително трето  забавяне, обявено през май. Космическият симулатор ще бъде пуснат първоначално за компютър през следващия февруари и едва след това за конзоли.

Като част от съобщението за забавянето, творческият директор Нейт Симпсън представи целите на екипа за разработка на KSP 2: „Ние създаваме игра с огромна технологична сложност. И сме събрали екип от страстни, талантливи хора, за да постигнем тази цел. Но също така сме си поставили много високи стандарти за качество.“

„Играта трябва да може да е достъпна на различни платформи. Графиката трябва да е несравнима, а вселената да е богата и интересна за изследване.“

Първоначално играта е обявена за през 2020 г., KSP 2 до сега беше отложен три пъти – първо от 2020 г. за есента на 2021 г., след това за 2022 г. и сега отново до началото на 2023 г.

Период на забавяне: неуточнен към момента

Засегнати платформи: PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, PC

Очаквайте скоро продължение на списъка в следващата втора част.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини