Южнокорейският производител на дисплеи LG Display (LGD) продължава да понася загуби и през второто тримесечие на 2020 г. Според анализатори на Shinhan Investment, оперативната загуба на компанията през април-юни ще бъде 340 милиарда вона (около 270 милиона долара), а приходите ще възлизат на 4,87 трилиона вона (3,96 милиарда долара).

Експертите смятат, че загубата на LGD ще бъде малко по-изразена, отколкото прогнозата за възстановяване на пазара. Според последните, загубите се очаква да достигнат 325 милиарда вона (265 милиона долара).

За сравнение, през януари-март 2020 г. оперативните загуби на компанията се утроиха и достигнаха 362 милиарда вона ($ 294,7 милиона). Приходите на LG Display паднаха с 20% до 4,7 трилиона вона ($ 3,8 милиарда). Компанията приписва загубите вследствие намаление на производството на LCD панели и прекъсвания в производството на други продукти в чуждестранни заводи поради пандемията COVID-19.

Анализаторите на Shinhan Investment смятат, че през втората половина на 2020 г. финансовите показатели на южнокорейския доставчик ще започнат да се възстановяват на фона на нормализирането в производствения бизнес на OLED-продукти.

Междувременно, изданието Business Korea наскоро научи, че Apple е поискала от LG Display драстично да увеличи доставките на LCD-екрани за таблетите iPad. Според източници от индустрията, LGD ще пусне производствените си линии с пълен капацитет, за да изпълни спешната поръчка. Доставката на продуктите трябва да започне през юни.

По-рано Apple намали обема на поръчките си от LG Display, опасявайки се от значително намаляване в търсенето на фона на коронавируса. Въпреки това, търсенето на iPad на азиатските пазари неочаквано се увеличи поради масирания преход към дистанционен режим на работа и обучение. С това е свързана и заявката на Apple за увеличаване на доставките, твърдят чуждестранните издания.

Медиите също така съобщават, че LGD ще бъде един от доставчиците на 6,1-инчовите дисплеи за iPhone 12. Предполага се, че южнокорейският партньор ще достави на Apple около 20 милиона OLED-екрана за новите смартфони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари