fbpx
9.4 C
София

Започнаха да компилират Windows XP и Windows Server 2003 от изтеклите сорс кодове

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В края на месец септември тази година се събраха достатъчно файлове със сорс код на Microsoft, за да могат да бъдат компилирани някои версии на операционната система на софтуерния гигант. Редица програмисти и специалисти започнаха самостоятелно да създават работни версии на Windows XP и Windows Server 2003 от тези сорс кодове. Получиха се и нормални работещи версии на тези операционни системи.

Оказа се, че Windows Server 2003 е по-лесна за компилиране, понеже изтеклият наскоро сорс код за нея е повече в сравнение с Windows ХР.

Според експертите, засега няма начин да бъде компилирана цяла версия на Windows, понеже в публикувания наскоро торент липсват някои компоненти. Но от друга страна, могат да бъдат компилирани много неща. В голямото изтичане на сорс код преди няколко дни, някои компоненти, като например winlogon.exe, отсъстват. Но това не спира ентусиастите, понеже те започнаха да използват съществуващите по-рано версии на тези програмни модули.

IT WORKS! IT REALLY WORKS!!!!!! pic.twitter.com/1yNd3wJ7n6

— NTDEV (@NTDEV_) September 29, 2020

След няколко неудачни опита, десетки грешки и много BSoD, компилацията е започнала да става стабилна.

В YouTube бяха публикувани два клипа, които показваха как става компилирането на Windows Server 2003 от сорс кода до ISO дисков образ. Почти веднага Microsoft поиска тези клипове да бъдат премахнати от YouTube. Но те все още могат да бъдат намерени в archive.org (допълнение – и оттам бяха изтрити).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини