Защитеният месинджър Threema получи десктоп версия

0
556

Защитеният месинджър Threema получи десктоп версия, чрез която услугата може да се ползва и на настолен компютър.

Както и мобилната версия, уеб-клиентът Threema осигурява най-високо ниво на защита на информацията и максимално ограничава всички некритични сценарии за взаимодействие с данните. По-специално, вместо да се използва сървър за синхронизиране на съобщенията, Threema клиента създава директна криптирана връзка между браузъра и мобилното устройство с помощта на SaltyRTC протокола.

По този начин, съобщенията могат да се синхронизират, без да се налага обработка от сървър. Ако браузърът и мобилното устройство са свързани към една и съща мрежа, данните няма да напуснат нейните граници. За разлика от други услуги, десктоп версията на Threema значително намалява цифровите отпечатъци и свежда създаването на метаданни до минимум. След приключване на сесията, синхронизираните съобщения незабавно се изтриват от вашия компютър. Уеб-клиентът Threema по същество представлява разширение за приложението Threema и напълно отговаря на същите високи стандарти за сигурност, както и мобилната версия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари