fbpx
-5 C
София

Защо някои потребители имат проблем с нулирането на компютъра под Windows 10? Вижте решението

Най-четени

Опцията за нулиране на компютъра (Reset this PC) беше въведена от Microsoft още в Windows 8 и представлява истинска революция във възможностите за самостоятелно и бързо поправяне на операционната система от потребителите, които нямат разширени познания в областта. Тя дава две възможности за лесно и бързо поправяне на операционната система или изчистване на прекалено много нежелани или затрудняващи работата програми и разширения – едната дата възможност за връщане на настройките, регистрите и системните файлове до началното състояние, без да бъдат засегнати потребителските файлове и програми. Другата включва пълно нулиране – с други думи връща компютъра до началното състояние при инсталиране на операционната система, но не изисква дългата и понякога тромава процедура по използване на носител на операционната система (който в повечето случаи потребителя трябва да закупи допълнително), форматирането на дяловете, ръчно търсене на основни драйвери и други.

Изглежда обаче, че последната версия на Windows 10 2004 блокира работата на тази функционалност за някои потребители, като при опит за изпълнение на нулирането, те виждат грешка, която гласи „Има проблем при нулирането на вашия компютър. Не бяха направени промени.“

Първоначално проблемът беше забелязан от редица потребители във форумите на Reddit, а след това и в официалния форум за поддръжка на Microsoft. От софтуерния гигант реагираха своевременно, като казаха, че проблемът засяга „определени хардуерни конфигурации“. Компанията обеща да коригира тази грешка възможно най-скоро, но все още не е пуснала актуализация за нея. Въпреки това обаче, потребителите могат да използват следния метод за решаване на проблема.

Ако при опит за нулиране на Вашия компютър срещнете подобна грешка, трябва да изпълните следните стъпки:
  • Потърсете командния ред в менюто Старт. Това най-бързо става чрез изписване на „cmd“ без кавичките.
  • Натиснете десен бутон на командния ред и натиснете „Изпълни като администратор“
  • Въведете следния ред, след което натиснете Enter (отново без кавичките) : „dism / online / cleanup-image / restorehealth „
  • Рестартирайте устройството и се върнете към опцията „Нулиране на вашия компютър“ в настройките
  • Когато подготвяте компютъра за нулиране, е важно да сте сигурни, че държите актуално копие на важните файлове – в облака или на външен твърд диск, за да не изгубите ценна информация.

С това временно решение, опцията за нулиране отново работи. Надяваме се от Microsoft скоро да пуснат нова кумулативна актуализация за този проблем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини