fbpx
2.8 C
София

Защо потребителите са разочаровани от Twitter Blue?

Най-четени

Twitter Blue – първият абонаментен продукт на социалната мрежа, който добавя голям набор от дребни допълнения, като промяна на цвета на иконите и добавяне на папки за отметки – стартира в четвъртък. Засега неговото предлагане е ограничено до Канада и Австралия, но той привлече световно внимание, тъй като в него липсват функциите, за които хората биха готови да плащат на Twitter – като например липса на реклами или по-добри инструменти за филтриране на коментарите под постове.

Това донякъде направи представянето на изпълнителния директор на компанията Джак Дорси донякъде разочароващо за много хора, тъй като обещанията му относно продукта, бяха доста големи. Въпреки това обаче, дребният мащаб на предложените допълнителни функции, не означава непременно, че няма поле за подобрения. Джак Дорси в последно време е насочил далеч повече вниманието си към развиващата се компания за разплащания с криптовалута Square. И някои негови публикации в Twitter накараха някои спекуланти да очакват, че планира интегриране на услугата си за крипто разплащания и търговия със социалната мрежа.

Дорси определено не е дал официално изявление или не е споменал нищо такова по конкретен и еднозначен начин, но в миналото вече сме чували от него предложения за създаване на децентрализирана версия на Twitter, наподобяваща принципа на блокчейн валутите, в която циркулират далеч по-малко публикации от всички видими в общото пространство. В този ред на мисли може да става дума не за интеграция на криптовалути към Twitter, а за създаване на допълнително пространство като част от социалната мрежа, наподобяващо принципа на децентрализираните цифрови валути.

Това, което може да се подчертае обаче, е как вниманието на Дорси е разделено, изпълнявайки ролята на главен изпълнителен директор както на Twitter, така и на разплащателната компания Square. Въпросът е повдигнат преди от един от инвеститорите на компанията, Elliott Management. Операциите на Twitter е работа, за която той все повече е проверяван, като Wall Street Journal през октомври съобщава, че Дорси е „предал дейността си за компанията до крайност, като отчасти делегира повечето важни решения на подчинените, за да може да преследва личните си страсти“. Той излезе и каза вчера на конференцията по Биткойн 2021 в Маями, че ако не управлява Square и Twitter, ще работи върху биткойни. Той изглежда доста добър в намирането на начин да работи върху биткойн така или иначе.

Неотдавнашният спринт на Twitter от съобщения за нови продукти предполага, че някой иска да промени нещата в социалната мрежа. Социалните аудио функции като Spaces и абонаментните системи за създатели като Super Follows са силно интересни – просто може би не за Дорси. Но както отбелязва Casey Newton на Platformer, Twitter Blue, като пример за новия фокус на компанията върху потребителите, всъщност не предлага много функции, които последните в действителност искат. И ако мълчанието на Дорси по темата е някаква индикация, може би той и потребителите споделят обща незаинтересованост към платената услуга.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини