Тъмният режим на WhatsApp е почти тук и някои потребители на Android успяха да надникнат в новия дизайн, използвайки прост трик, открит случайно.

Както обясняват от WABetaInfo, ще трябва да сте част от бета програмата на WhatsApp и да използвате мобилно устройство с инсталирана последната версия на мобилната операционна система – Android 10. Уверете се, че тъмната тема на вашия телефон е активирана по подразбиране за цялата система – едно от най-големите нововъведения и достойнства на новия Android 10. Това може да се случи като посетите Настройките и навигирате до панела „Дисплей“, след което откриете опцията с Тъмния режим и я активирате. След това е необходимо да отворите WhatsApp и да изпратите линк към видео в YouTube към някой от контактите си.

След това отворете клавиатурата и докоснете миниатюрата на видеото, за да отворите YouTube плеъра в режима „картина в картината“. Ако имате късмет, сега ще виждате WhatsApp в тъмен режим.

Реално тук говорим не за официален достъп до тъмния режим на приложението, нито за някакво проникване и достъп до предварителни функции и версии на програмата, а по-скоро за бъг.

Тази грешка се проявява непоследователно и при нашите тестове с емулиран Google Pixel 3 не постигнахме успех, но някои потребители в Twitter съобщават, че успешно са накарали приложението да работи в неофициалния тъмен  режим и дори споделиха скрийншоти за доказателства за тъмния режим в действие.

Тъмните теми са бъдещето

Въпреки че това е само системен бъг в приложението, всъщност може да бъде разгледано и като поредното доказателство, че Тъмният режим на популярната услуга за кратки съобщения WhatsApp е почти готова да види бял свят и е на ниво бета тестване и може да стане достъпна като видима опция в бета версията много скоро.

По-рано видяхме различни доказателства, че WhatsApp всъщност ще идва два тъмни режима – един малко по-светъл и един, който е предимно черен и ще бъде особено полезен за пестене на енергия и удължаване на живота на батерията, най-вече на устройства работещи с AMOLED екрани. Тъмният режим, извикван с помощта на трика с YouTube плеъра изглежда крайно незавършен и доста орязана версия на тези две решения, като най-вероятно това, което виждаме дори не е варианта предназначен за пускане в бета версиите на приложението.

Както вероятно добре знаете, ако следите технологичните новини, 2019 е годината на тъмните режими – след като двете основни мобилни операционни системи Android и iOS въведоха тъмни режими за цялата система и всички системни приложения, а след това бяха последвани от почти всички разработчици, които показаха тъмни режими за апликациите си, изглежда е време и WhatsApp да влезе в списъка с многото. Предимствата на тъмните режими за разнообразни – по-малка умора на очите, спестяване на енергия, намаляване на излъчваната синя светлина и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари