fbpx
13.5 C
София

Как да теглите торенти безопасно и анонимно

Най-четени

Торентите са лесен и удобен начин за изтегляне на големи файлове, филми, телевизионни предавания и песни. В това ръководство ще ви научим как правилно да теглите торенти, като същевременно останете сигурни и анонимни.

Много хора са използвали торенти, но значителна част от тях не са наясно с рисковете, които поемат, когато го правят. Торентите се превърнаха в популярен инструмент за киберпрестъпниците, тъй като е трудно някой да проследи кой изтегля даден файл. Когато човек изтегля торенти, е възможно да получи вирус или друг вреден код в системата си. Също така е вероятно дадено лице да изтегли торент, в който злонамерено е вграден зловреден или шпионски софтуер.

Как да бъдете в безопасност, когато изтегляте торенти

Изтеглянето на материали, защитени с авторски права, може да ви донесе неприятности, но повечето хора не знаят това. Преди да изтеглите торент файл или да качите свой собствен, проверете законите за авторското право, за да разберете дали това е незаконно.

Ако все пак решите да „пренебрегнете“ закона, едно от основните неща, които трябва да направите при торентите, е да останете анонимни. Използвайте виртуална частна мрежа (VPN) или прокси сървър, за да предотвратите разкриването на вашия IP адрес. Ако теглите често торенти, е добре също така да поддържате антивирусна програма на компютъра си, за да се предпазите от всякакви злонамерени кодове или вируси, които могат да попаднат в компютъра ви.

Използвайте безопасен торент клиент

Съществуват няколко клиента, чрез които може да изтегляте торенти. Проблемът с повечето популярни клиенти, като Deluge и BitTorrent, е, че те не предоставят възможност на потребителите да останат анонимни. Те също така не съдържат никаква форма на криптиране или специални функции за сигурност, които да предотвратяват шпионирането. За да поддържате дейностите си по изтегляне на торенти в безопасност и сигурност, използвайте клиент като Tixati. Той има пълна поддръжка на криптиране, така че по подразбиране сте незабавно защитени.

Сайтът за торенти, който използвате, също е нещо, което трябва да вземете предвид. Например The Pirate Bay има лоша репутация за разпространение на зловреден софтуер или вируси. Вместо това може да е по-безопасно да използвате сайт за индексиране на торенти като RARBG. Какъвто и да е вашият избор, винаги е разумно да проверите раздела с коментари, за да видите какви отзиви е получил торент сайтът от своите потребители.

Използвайте VPN

Един от най-популярните начини да останете анонимни и в сигурност, докато теглите торенти, е с помощта на VPN услуга. С VPN услугата вашият IP адрес е изолиран от приложението за торенти, което използвате. В допълнение към защитата на самоличността, VPN услугите предлагат много по-сигурен метод за сърфиране в интернет. Най-добрите VPN услуги за торентиране са тези, които осигуряват 256-битово криптиране от военен клас и никога не съхраняват и не записват информация за вашите дейности. Изберете VPN услуга, която поддържа неограничена честотна лента и не ограничава изтеглянето в пиковите часове, както някои са склонни да правят.

Скрийте вашия IP адрес с помощта на прокси

С помощта на прокси сървър ще можете да изтегляте анонимно файлове от торент клиента си. Инструмент като мощния прокси сървър SOCKS5 може да осигури по-добро преживяване от VPN услугата. На първо място, той не струва толкова скъпо. Второ, тъй като не се извършва криптиране, връзката ви ще бъде много по-бърза. Що се отнася до сигурността, VPN мрежите и прокси сървърите са доста сходни.

Прокси сървърът ви позволява да скриете самоличността си, така че можете да изтегляте файловете си, без да се страхувате от последици. Трябва обаче да стоите настрана от безплатните проксита, защото те може да не предлагат същите нива на сигурност. Вместо това потърсете надежден доставчик. Ако имате нужда от помощ при намирането на такъв, BestProxyFinder върши отлична работа, като прави преглед на най-добрите доставчици на пазара.

По същество добрият интернет доставчик няма да продава трафика ви на рекламодатели или да предоставя информацията ви на злонамерени страни. Той ще отговори на всичките ви запитвания и ще реши незабавно проблемите с връзката ви. Изберете един от тях и ще сте на път към неограничено и сигурно теглене на торенти.

Струва ли си тегленето на торенти?

Торентите дават възможност на много от нас да гледат най-новите касови продукции и телевизионни предавания безплатно. Въпреки че торентите имат много предимства, лесно е да се пренебрегнат рисковете, които ги съпътстват. Използването на VPN и прокси сървъри, за да останете анонимни, ще предотврати кражбата на данните ви или заразяването на компютъра ви със зловреден или рекламен софтуер. Възползвайте се от тези инструменти и започнете да сърфирате в мрежата безопасно. Преди да го направите, не забравяйте да инсталирате и антивирусна програма.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини