fbpx
10 C
София

Китайски учен е убеден, че може да клонира човек

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Китайски учен, стоящ в основата на създаването на огромна лаборатория за клониране заявява, че разполага с технологията за репродуцирането на човешко същество, съобщава Business Insider. Единствената причина, поради която той и колегите му не са възпроизвели клониран човек, споделя той, е страхът от реакцията на обществото към едно подобно действие.

Boyalife Group и партньорите на компанията са се заели със строежа на огромна фабрика в близост до северния крайморски китайски град Тияндзин. Очаква се мощностите да заработят до следващите месеци, а до 2020г. да създава по един милиона клонирани крави годишно.

Кравите обаче не са единствената цел за клониране на Сю Саочън (Xu Xiaochun). Тук ще се клонират състезателни коне, домашни любимци и полицейски кучета. Освен това, компанията работи в тясно сътрудничество с Китайската академия на науките и южнокорейската компания Sooam за оптимизиране на процесите по клониране.

Препятствията пред създаването на клониран човек са много, но Саочън не вижда по-добра компания от неговата, която може да осъществи това. Според него нещата тук може да се променят и да настъпи социална промяна в обществото. Такава, посочва той, е настъпила в мнението към хомосексуалистите. След време хората ще имат повече възможности относно тяхната репродукция. Вместо сегашното статукво, при което едно дете се ражда с половината гени от баща си и половината от своята майка, хората ще имат три възможности за детето : сегашната възможност, да наследи 100% от гените от майката или да е със 100% гените на бащата.

Компанията има план да съхрани биоразнообразието на планетата също. Те могат да запазят до пет милиона замразени клетки – каталог със застрашени същества за бъдните поколения. Що се отнася до корейската компания Sooam те работят по проект, който цели да съживи мамут с помощта на запазени клетки от праисторическо животно в сибирските ледове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини