fbpx
-1.2 C
София

Кой ще купи Hulu?

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Бъдещето на видео сайта продължава да е обект на спекулации. Според последни данни поне един от желаещите да се сдобие с услугите на Hulu е отпаднал.

По-рано през деня AllThingD дадоха малко светлина около създалата се ситуация, като заявиха, че знаят от близък до компанията източник, че компанията Silver Lake не смята отново да опитва да наддава за Hulu и отпада от надпреварата за придобиването на правата на сайта. Silver Lake се оказа срещу сериозно конкуренция в борбата за Hulu, след като интерес към видео сайта проявяваха още Yahoo, DirecTV, Time Warner Cable, Guggenheim Digital Media, както и съвместната оферта на Chernin Group и AT&T[b/].

Според последни данни самите собственици на Hulu са ограничили списъка до три компании: DirecTV, The Chernin Group и Guggenheim Digital Media. Yahoo е малко вероятно да е сред последните наддаващи заради ниската цена, която е склонен да предложи.

Наддаването за Hulu, който е собственост на Walt Disney, News Corp. и Comcast, приключи по-рано през деня, но крайните резултати все още не са обявени официално.

Hulu търси купувач в последните няколко години, след като бе обявен за продан през 2011 година. Според данни от миналата година в Hulu има около 4 милиона потребители и е отчел печалби от 695 милиона долара за изминалите 12 месеца.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини