Колко трябва да платите за Facebook без реклама?

10
1697

11-14 долара месечно трябва да плащат потребителите на Facebook за използването на социалната мрежа без реклама, е изчислил TechCrunch. Преходът на услугата към абонаментен модел е едно от възможните направления за развитие след скандала с изтичане на личните данни.

Днес ние предлагаме възможността да се откажете от гледане на реклами срещу заплащане – каза Марк Зукърбърк, основател на социалната мрежа. – Като цяло предполагаме, че това е правилното решение, защото далеч не всеки може да си позволи да плаща реални пари за достъп до социалната мрежа„.

Рекламата е един от основните канали на приходи за Facebook, така че отказът от тяхното показване може силно да повлияе върху многогодишния модел за монетизация на социалната мрежа. Дори с оглед на огромната аудитория на Facebook, компенсационната такса може да се окаже тежка за много потребители.

Идеята за прехода на Facebook към платен абонаментен модел на разпространение е възникнал в резултат на изтичането на огромен масив от потребителски данни.

Cambridge Analytica успяха да прихванат лична информация на около 90 милиона потребители на социалната мрежа, които впоследствие са били използвани за манипулиране на общественото мнение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари