fbpx
0 C
София

Компанията за мобилни разплащания Soft Space придоби Fasspay

Най-четени


Soft Space, базирана в югоизточна Азия, компания за устройства за мобилни разплащания, днес обяви, че са придобили Fasspay, която представлява услуга за мобилни плащания, базирана в Малайзия. Цената на сделката е неразкрита.

Soft Space в момента имат партньорство с 14 банки в югоизточния регион на Азия, където техните устройства са най-използвани. От компанията се похвалиха, че са продали повече от 35 хиляди четци за по-малко от две години, а до края на годината се очаква да е обработила до 1 милиард долара от транзакции на кредитни карти. Един от най-големите клиенти на компанията е CIMP Group, които са най-голямата инвестиционна банка в Азия, като изключим Япония. Придобиването на Fasspay ще позволи на Soft Space да добавят нови компании в своето портфолио предимно от търговията на дребно, авиацията и автомобилната индустрия, включително компании, като Air Asia и Toyota. Soft Space също ще имат възможността за достъп до малки и средни предприятия чрез инициатива на правителството на Малайзия, тъй като Fasspay участват в нея.

Проникването на смартфоните в югоизточна Азия се очаква да превиши това на САЩ и повечето европейски пазари през следващите няколко години, сочи проучване на Nielsen. Възходът на смартфоните подпомага и мобилната търговия, но търговците имат още няколко значителни препятствия за преодоляване. Едното е изграждането на логистична мрежа, която ще позволи безпроблемните доставки на физически стоки в страните от региона. Другото е създаването на лесни и достъпни онлайн плащания в пазар, където кредитните карти не са особено развити, а повечето плащания стават в кеш.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини