fbpx
0 C
София

Роскосмос изведе в орбита още 34 OneWeb сателита

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Роскосмос успешно изведе в орбита 34 сателита на системата OneWeb за осигуряване на глобален интернет в произволна точка на планетата. Използвана бе ракетата-носител Союз-2.1б с бустера Фрегат. За Фрегат това бе юбилейния полет – стотно изстрелване, което показва високата надеждност на този руски бустерен блок. Самото изстрелване и началото на полета бяха показани в YouTube канала на Роскосмос.

Това бе десетото изстрелване на сателити в рамките на програмата OneWeb. С тези 34 изкуствени спътника сателитите на OneWeb вече възлизат на 322. За да може да стартира работата на този сателитен интернет е необходимо в ниска орбита да бъдат изведени 648 сателита, което трябва да стане до средата на лятото следващата година. Лесно е да се пресметне, че за разгръщането на тези апарати са необходими още 10 изстрелвания.

Всички изведени в космоса сателити влязоха в предварително зададените орбити, а техните сигнали бяха приети от операторите на OneWeb. Всички сателити от тази партида излязоха на линия и се намират в предварително зададените точки в съответствие с първоначалните планове. За доставянето на сателитите в необходимите места бяха необходими осем включвания на ракетните двигатели на последната степен, които осигуриха стабилизация, ориентация и улесняване на безопасността при извеждането на сателитите в орбита.

Самото изстрелване и управлението на двигателите на ракетата-носител, включително бустера Фрегат бе осъществено автоматично, с помощта на компютърните системи на Роскосмос, без каквото и да било участие на човека.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини