Тази неделя вечер биткойнът постигна нова историческа цена и се закрепи над $8000.

Най-популярната криптовалута в света Bitcoin достигна цена $8130 на борсата Bitstamp. А на борсата GDAX, криптовалутата за малко не успя да достигне $8100.

По всичко личи, че новината за първата дългосрочна фючърсна опция на криптовалутаната борса LedgerX относно биткойна, рязко вдигна курса на тази цифрова валута.

Опцията предлага следното: сключеният тази събота договор изтича на 28 декември 2018 година. Според условията в този договор, през този срок купувачът може да закупи биткойни при цена $10 000 – тоест, с почти 20% по-висока от сегашния курс.

Появиха се редица мнения, че появата на подобни финансови средства в сферата на криптовалутите е един от признаците за израстването на пазара, който ще привлече още повече пари от сферата на традиционните финанси.

След като въпросната дългорочна търговска опция бе обявена от LedgerX, почти веднага се появиха два инвеститора, които се заинтересуваха. Ако курсът на биткойна не се вдигне до указната в договора сума ($10 000), то купувачът е длъжен да заплати на организатора на търга сумата от $2 250,25. Но ако биткойнът преодолее $10 000, купувачът може да получи биткойни на цена датата на сключване на договора или да се откаже от закупуването на цифровата валута.

Аналитиците на LedgerX пресметнаха, че шансовете за печалба от тази опция са 25%.

Друг фактор, който още повече вдигна цената на биткойна до това ниво бе съобщението за предлагани нови мини фючърси от страна на швейцарската банка Vontobel и финансовата компания Leonteq Securities AG.

Всички тези събития показват, че световните финансови пазари вече са заинтересувани от интегрирането на криптовалутния пазар. Тези финансови инструменти са първите стъпки към пътя на глобалната интеграция на биткойна на световните борси, с което многократно ще се увеличи неговата ликвидност, а курсът ще се стабилизира.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари