В отчета на компанията Market Research Future се казва, че пазарът на вертикалното фермерство към 2022 година ще достигне $6 милиарда.

Вертикалното фермерство става все по-популярно, а този пазар непрекъснато расте поради бързото изтощаване на плодородните земи и увеличеното търсене на храни, поради световния ръст на населението. Вертикалните ферми произвеждат единствено органични продукти – зърно, плодове и зеленчуци, съответстващи на съвременната тенденция за хранене изключително с чиста и здрава храна.

Вертикалните ферми генерират пет пъти повече реколта и 350 пъти повече зеленина, използвайки само 5% от количеството вода, използвана в традиционните ферми с аналогичен размер.

Но засега вертикалните ферми не са рентабилни. За започване на вертикално фермерство е необходима първоначална инвестиция от $200 до $500 милиона.

Един от най-големите проблеми е високата цена на електрическата енергия и на използваните роботизирани инсталации, включващи слънчеви лампи, светодиоди, огледала, компютъризирани пречиствателни станции, сензори и автоматизирани контролируеми среди за растеж.

Тези фактори могат да попречат на ръста на този пазар, но роботизираните вертикални ферми изграждат нови стандарти в производството на чиста и здрава храна и може да се окаже, че именно те са в състояние да изхранят растящото население.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари