back to top
12.1 C
София

Линус Торвалдс предложи гласуване какъв да бъде следващия номер на Linux-ядрото: 3.20 или 4.0

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Миналия петък създателят на ядрото на операционната система Linux Линус Торвалдс (Linus Torvalds) предложи в своя блог в Google Plus анкета на тема, какъв да бъде номерът на версията на новото Linux-ядро. На потребителите се предлага да направят избор между вариантите 3.20 и 4.0.

Торвалдс не харесва и не одобрява версии с много итерации, като например 2.3.69, при които „числата са толкова големи, че не можете да различите цифрите“. Следващата версия на Linux-ядрото би трябвало да е 3.20, но Торвалдс се замисли, дали не е по-добре да се увеличи водещата цифра в ядрото на операционната система. В крайна сметка, създателят на ядрото реши да направи анкета: „И така: да продължим ли с v3.20, понеже многото цифри изглеждат добре, или просто да прескочим към v4.0, а младшите цифри в номерацията да започнат от нулата?“.

Към тази сутрин резултатите от анкетата не показват единство в Linux-обществото: 44% процента са за варианта „3.20“, а 56% считат, че е по-добре „4.0“. Дотук в анкетата са участвали около 20 хиляди души. Всеки може да се присъедини към анкетата (plus.google.com/+LinusTorvalds/posts/jmtzzLiiejc) и да подкрепи единият от двата варианта.

От по-важните моменти в новото Linux-ядро е възможността за инсталиране на допълнения в реално работещото ядро, без рестартиране на системата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини

×