fbpx
-1.8 C
София

Метод за възстановяване на изображението на LCD монитора с помощта на микрофон

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Израелски учени разработиха метод за възстановяване съдържимото на екрана чрез анализ на звуковите колебания, излъчвани от LCD мониторите. Представени са няколко вида атаки, които дават възможност за определяне на откриваните от браузърите сайтове, да се разпознаят въвежданите с помощта на виртуалната клавиатура символи и да се пресъздаде текста, въвеждат в полетата.

Проверени са мониторите на Dell, Samsung, HP, ViewSonic, Philips, Soyo и Apple, като от всички тях е възможно възстановяване на изображението.

Технологията съпоставя излъчваните от LCD мониторите слаби високочестотни звуци с изображенията, показвани на екрана. Тези звуци се издават от веригите на импулсното захранване и зависят от показваната на екрана информация.

Всички данни, показвани на екрана, формират звуков фон, като всяка информация има своя сигнатура. Използва се машинно обучение, с което се натрупва необходимата статистика и се отсяват шумовете на микрофона и конкретния монитор.

За приемането на високочестотния звук е достатъчен вграденият в обикновените уеб камери микрофон, микрофона на поставения наблизо смартфон и т.н. При използването на специален микрофон, изображението може да бъде възстановено от разстояние 10 метра от екрана. Не е необходим физически достъп до системата и не се налага въвеждането на какъвто и да било допълнителен код.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини