7.6 C
София

МКС ще предава в реално време HD-видео на Земята

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Съвсем скоро всеки от нас ще може да наблюдава Земята в реално време с HD-качество. Това ще стане благодарение на канадската компания UrtheCast със седалище Ванкувър. UrtheCast съвместно с НАСА подготвят проект, предвиждащ поставянето на HD-камери на Международната Космическа Станция.

Транслирането на видео в реално време трябва да започне след няколко месеца. Това ще стане с помощта на четири камери, закрепени върху модула на МКС, собственост на европейската Космическа Агенция ESA. Всъщност тези камери работят от около една година, но сега всеки желаещ ще може да вижда повърхността на Земята в реално време.

Канадската компания досега имаше две камери, поставени на руския модул на Международната Космическа Станция.

Вече работи цифров фотоапарат, заснемащ повърхността на нашата планета, а сега се провеждат тестовете с HD-видеокамери. Директното предаване трябва да започне най-късно през лятото, след като приключат основните тестове. Резолюцията на тези камери е достатъчна, за да се вижда състоянието на обкръжаващата среда на планетата, да се помага на селското стопанство и дори да се различават някои социални мероприятия.

Компанията UrtheCast съобщи още, че през 2017 година ще бъдат инсталирани още една видеокамера с висока резолюция и един радар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини