fbpx
18.8 C
София

Наредиха на неоторизираните китайски магазини да покрият логото на Apple

Най-четени

Китайските власти предприеха активни действия срещу фалшивите магазини на Apple, които бяха разкрити наскоро от един блогър. Въпросните търговски обекти бяха наподобили максимално истинските магазини на Apple, като дори продавачите в тях си вярваха, че работят за компанията на Стив Джобс. Оказа се, че самите магазини са нелегитимни копия, въпреки че продаваните в тях продукти са истински, информира DigitalTrends.

Ако си мислите, че китайските власти са пратили отряди за борба с организираната престъпност в акция срещу магазините, ще сгрешите. Все пак там не е България, въпреки че Китай се управлява от комунистическа партия, която е известна със своята консервативност. Единствената мярка срещу клонингите е била взета под формата на административно нареждане, с което магазините се задължават да покрият с нещо логото на Apple. На фирмите е забранено и използването на името на американската компания в словосъчетания като „Оторизиран доставчик на Apple” и „Директен дистрибутор на Apple”. Контролните органи обаче са имали благоразумието да оставят търговските обекти в оперативен режим за да не предизвикат негативни ефекти като загуба на работни места и влошаване на бизнес климата.

Официалните магазини на Apple по света са повече от триста. За втората четвъртина на тази година приходите от тях са 3.5 милиарда долара, а чистата печалба е 828 милиона долара. Не е чудно, че много странични предприемачи се мъчат да се прикачат към влака с парите, на който се вози компанията на Стив Джобс.


Той си мисли, че работи в истински Apple магазин


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини