Google реши да премахне досадната проверка, използвана от много сайтове, която отделя реалните потребители от най-различните спам, софтуерни и други ботове.

Съвсем скоро се очаква да забравим, че когато искаме да посетим даден сайт, трябва да кликнем върху отметката „Не съм робот“, да разшифроваме текста от изображенията, да решим математическа задача или нещо друго. Това ще стане възможно благодарение на „Невидимата CAPTCHA“ (Invisible CAPTCHA).

Невидимата капча има същото предназначение, както и преди – да отсее реалните, живи потребители от софтуерните ботове. Но при нейната работа се използват съвсем други механизми.

Невидимата CAPTCHA ще работи в уеб-сайтовете незабелязано за посетителите. Използвайки специални алгоритми, новата капча на Google ще анализира действията на потребителите в Глобалната мрежа и на база тези данни ще направи извода, дали сте човек или сайтът е посетен от поредните ботове, действията на които силно се различават от поведението на интернет потребителите.

Благодарение на Invisible CAPTCHA ще получим възможност за по-ефикасно и по-комфортно сърфиране, при което не се налага преминаването на досадни тестове и проверки. А притежателите на уеб-сайтове ще получат поредния механизъм за защита от ботове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари