8.6 C
София

Ню Хампшър със законопроект за плащане на данъците с биткоини

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През месец януари тази година в законодателния орган на американския щат Ню Хампшър бе внесен законопроект, който предвижда разработване на система за използване на биткоини за заплащане на данъци и такси. Това съобщи в своя Туитър Бари Силбърт – известен инвеститор, основател на компанията Digital Currency Group и фондацията Bitcoin Investment Trust.

Законопроектът вече се поддържа от седем сенатора и ако бъде приет, то ще стане абсолютен прецедент, понеже подобно ниво за признаване на цифровата криптовалута няма в нито една държава.

Силбърт отдавна пропагандира биткойн като криптовалута и прави първоначални инвестиции в свързани в това отношение стартъпи. Той е инвестирал в повече от 40 различни биткойн стартиращи бизнеси.

Мнозина са на мнение, че Ню Хампшър предразполага към използване на тази криптовалута. Така например стартъпът Lamassu, който бе създаден в този щат през 2013 година разработи малки банкомати за обмен на биткоини и ги предлага на предприемачите за използване в реални магазини, директно до касовите апарати.

В края на миналата година позициите на Bitcoin сериозно се разклатиха, когато тази криптовалута достигна исторически ниска цена. Но явно биткойн има сериозни поддръжници и ще продължи да се използва.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини